• DentalLeads

5 redenen waarom uw tandartspraktijk een website nodig heeft

Bijgewerkt op: 5 aug.

Decennialang hebben de meeste artsen en tandartsen het gered zonder veel geld te investeren in reclame of marketing van hun praktijken. In feite vermeden de meeste artsen reclame, zodat ze niet zouden worden gezien als "wanhopig" of "pijn doend voor patiënten".

bron: DentalLeads

In plaats daarvan vertrouwden de meeste medische professionals op mond-tot-mondreclame, dit is het idee dat uw bestaande patiënten hun vrienden en familie zouden doorverwijzen naar uw praktijk en dat dat uw bron van nieuwe patiënten zou zijn. Hoewel die strategie zeker effectief was, is dat de afgelopen tien jaar steeds minder geworden.


Tegenwoordig hebben de meeste artsen en tandartsen een website, maar het concept van marketing is nog nieuw. Er zijn een paar artsen die zich afvragen of ze een website nodig hebben en velen die denken dat het geen belangrijk onderdeel van hun bedrijf is.


Hier zijn vijf redenen waarom elke tandartspraktijk zou moeten investeren in een website en een online marketingstrategie.


1. Het is uw online visitekaartje

De bedachtzaamheid die u in het ontwerp van uw tandartspraktijk stopt, kan met aanzienlijk minder inspanning worden uitgebreid naar uw website. Het ontwerp en de functie van uw website moeten u hetzelfde vertrouwen wekken als wanneer patiënten uw wachtkamer binnenlopen. Uw website kan worden gezien als uw digitale tandartspraktijk en is vooral belangrijk bij het aantrekken van nieuwe patiënten en daarnaast het informeren van huidige patiënten.


2. Uw website is 24/7 geopend

Uw website werkt onvermoeibaar. Geen lunchpauzes, vakanties, vakanties of ziektedagen. Dat betekent dat mensen op elk moment toegang hebben tot uw website als ze meer willen weten over u en uw praktijk. Geef nuttige informatie over uw diensten, personeel, faciliteiten, inclusief antwoorden op vragen over verzekeringen, behandelingskosten, enz.


Maak het mensen gemakkelijk om contact met je op te nemen. Een korte vorm is een goede optie. Als u een telefoonnummer opgeeft, zorg er dan voor dat patiënten de voicemail kunnen achterlaten. Of, beter nog, overweeg een antwoordservice die patiënten een live vertegenwoordiger geeft die een bericht kan opnemen en het voor de volgende werkdag aan u kan doorgeven.


3. Beheer uw online reputatie

Niets is erger dan wanneer een tandarts of arts naar ons toe komt omdat er online negatieve recensies over hen staan. Als u geen website heeft, heeft u geen alternatief voor potentiële patiënten om meer over u te weten te komen dan de negatieve recensie. Een website lost een reputatiemanagementcrisis niet op, maar het zal de effecten verzachten door uw merk te presenteren zoals u wilt dat het wordt vertegenwoordigd, in plaats van door een of twee ongelukkige patiënten.


4. Informatie verzamelen en leads genereren


Een website die goed is geoptimaliseerd met Searching Engine Optimization (SEO) zorgt ervoor dat u de hoogst mogelijke rankings behaalt wanneer potentiële patiënten online zoekopdrachten uitvoeren.


5. Als u niet online bent, kunt u niet gevonden worden

Elke dag vinden er meer dan 5 miljard Google-zoekopdrachten plaats. Een rapport uit 2020 van het Pew Internet & American Life Project stelde dat 91% van de gebruikers van zoekmachines zegt dat ze altijd of meestal de informatie vinden die ze zoeken wanneer ze zoekmachines gebruiken. Als u geen website heeft, zal het voor internetgebruikers moeilijk zijn u te vinden en meer te weten te komen over uw praktijk.

 

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?


E-Mail: contact@dentalleads.eu

Telefoon: 06 - 83 10 36 56