top of page
  • Foto van schrijverDentalLeads

5 redenen waarom jouw tandartspraktijk een website nodig heeft

Bijgewerkt op: 29 dec. 2022

Hier zijn vijf redenen waarom elke tandartspraktijk zou moeten investeren in een website en een online marketingstrategie.

bron: DentalLeads1. Het is jouw online visitekaartje

De bedachtzaamheid die jij in het ontwerp van je tandartspraktijk stopt, kan met aanzienlijk minder inspanning worden uitgebreid naar jouw website. Het ontwerp en de functie van jouw website moeten je hetzelfde vertrouwen wekken als wanneer patiënten jouw wachtkamer binnenlopen. Jouw website kan worden gezien als je digitale tandartspraktijk en is vooral belangrijk bij het aantrekken van nieuwe patiënten en daarnaast het informeren van huidige patiënten.


2. Jouw website is 24/7 geopend

Een website werkt onvermoeibaar. Geen lunchpauzes, vakanties of ziektedagen. Dat betekent dat mensen op elk moment toegang hebben tot jouw website als ze meer willen weten over jou en jouw praktijk. Geef nuttige informatie over jouw diensten, personeel, faciliteiten, inclusief antwoorden op vragen over verzekeringen, behandelingskosten, enz.


3. Beheer jouw online reputatie

Niets is erger dan wanneer een tandarts of arts naar ons toe komt omdat er online negatieve recensies over hen staan. Als je geen website hebt, heb je geen alternatief voor potentiële patiënten om meer over je te weten te komen dan de negatieve recensie. Een website lost een reputatiemanagementcrisis niet op, maar het zal de effecten verzachten door jouw merk te presenteren zoals jij wilt dat het wordt vertegenwoordigd, in plaats van door een of twee ongelukkige patiënten.


4. Informatie verzamelen en leads genereren


Een website die goed is geoptimaliseerd met Searching Engine Optimization (SEO) zorgt ervoor dat jij de hoogst mogelijke rankings behaalt wanneer potentiële patiënten online zoekopdrachten uitvoeren.


5. Als jij niet online bent, kan jij niet gevonden worden

Elke dag vinden er meer dan 5 miljard Google-zoekopdrachten plaats. Een rapport uit 2020 van het Pew Internet & American Life Project stelde dat 91% van de gebruikers van zoekmachines zegt dat ze altijd of meestal de informatie vinden die ze zoeken wanneer ze zoekmachines gebruiken. Als je geen website hebt, zal het voor internetgebruikers moeilijk zijn jou te vinden en meer te weten te komen over jouw praktijk.

 

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?


E-Mail: contact@dentalleads.eu

Telefoon: 06 - 83 10 36 56bottom of page