Reviews.png

Reputatie management

Met reputatie management kunt u  beïnvloeden wat en hoe mensen denken over uw praktijk. Reputatie management is cruciaal om te overleven in de huidige samenleving, waar iedereen alles en overal op het internet kan plaatsen.  Uit onderzoek blijkt dat 84% van de mensen net zoveel waarde hecht aan een online review als aan een aanbeveling van vrienden of familie.  Ook leest de gemiddelde klant eerst 10 beoordelingen voordat ze iets vertrouwen. Het is dus erg belangrijk om een goede online reputatie op te bouwen, dat bestaat uit een mooi cijfer en een hoog aantal beoordelingen.

Het belang van Google reviews.

Het is belangrijk om (veel) positieve Google reviews te vergaren. Niet alleen omdat het leuk is om positieve feedback te ontvangen maar ook omdat het erg waardevol kan zijn! Aan de ene kant scoort uw praktijk namelijk beter in de Google ranglijsten en aan de andere kant kunnen Google reviews de beslissende factor zijn wanneer meerdere praktijken online met elkaar worden vergeleken. Wij ontwerpen gepersonaliseerde Google review kaartjes met een unieke QR code waardoor uw patiënten op een makkelijke en hippe manier een Google review kunnen achterlaten.

Google Reviews - DentalLeads
Reviewkaartje DentalLeads.png

Stimuleren van reviews over uw praktijk.

Wij ontwikkelen wervende visitekaartjes waarbij u op een hippe manier uw patiënten bedankt voor hun bezoek en tegelijkertijd vraagt om een Google review. De Google review sectie wordt elk jaar relevanter om uw praktijk te onderscheiden van de concurrentie.

Aantal feiten op een rijtje

  • Meer consumenten lezen online reviews dan ooit tevoren. In 2021 las 77% 'altijd' of 'regelmatig' ze tijdens het browsen naar lokale bedrijven (tegenover 60% in 2020)

  • 67% zal overwegen een recensie achter te laten voor een positieve ervaring, terwijl 40% zal overwegen een recensie achter te laten voor een negatieve ervaring.

  • 89% van de consumenten is 'zeer' of 'redelijk' geneigd om een bedrijf te gebruiken dat op al zijn online beoordelingen reageert.

  • 57% zegt dat ze 'niet erg' of 'helemaal niet' geneigd zijn om een bedrijf te gebruiken dat helemaal niet op beoordelingen reageert.

  • Meer consumenten gebruiken Google om lokale bedrijven te evalueren dan ooit tevoren. In 2021 deed 81% dat, maar het jaar daarvoor nog maar 63%.

  • Het aantal mensen dat alleen aandacht besteedt aan beoordelingen die de afgelopen twee weken zijn achtergelaten, is gedaald van 50% naar 22%.

  • In 2021 zei slechts 3% dat ze zouden overwegen om een bedrijf te gebruiken met een gemiddelde sterrenclassificatie van twee of minder sterren. Dat is minder dan 14% in 2020.

  • 62% gelooft dat ze het afgelopen jaar een neprecensie voor een lokaal bedrijf hebben gezien.

  • Slechts 7% van de consumenten zegt dat ze 'helemaal niet' wantrouwend staan tegenover recensies op Facebook