top of page
  • Foto van schrijverDentalLeads

Online reputatie: reviews voor tandartsenpraktijken.

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023

Vaak krijgen wij de vraag of wij ook iets met reviews doen. Het antwoord hierop was telkens nee, tot aan nu! Wij hebben een partner gevonden die ervoor zorgt dat jouw tandartspraktijk structureel en geautomatiseerd reviews vergaart: Beetr.


Automatisch reviews verzamelen via Beetr

Beetr heeft een innovatieve software ontwikkeld waardoor tandartspraktijken eenvoudig, gebruiksvriendelijk en structureel reviews kunnen vergaren op de belangrijkste reviewplatforms waaronder Google en ZorgkaartNederland, en zo in control blijven van hun eigen online reputatie. Recent behandelde patiënten ontvangen een e-mail in de huisstijl van de praktijk met het verzoek om een review achter te laten. Met Beetr bouwt de praktijk moeiteloos aan haar online reputatie - klanten van Beetr ontvangen jaarlijks namelijk tientallen tot honderden nieuwe reviews.


Online reviews zijn belangrijk voor tandartsenpraktijken om verschillende redenen:

  1. Vertrouwen opbouwen: Positieve online reviews helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij potentiële patiënten. Mensen zijn geneigd om te vertrouwen op de ervaringen en meningen van andere patiënten bij het kiezen van een tandarts. Goede reviews kunnen potentiële patiënten geruststellen dat ze in goede handen zijn en dat de tandartspraktijk betrouwbare zorg biedt.

  2. Online reputatie: De online reputatie van een tandartsenpraktijk speelt een essentiële rol in het aantrekken van nieuwe patiënten. Positieve beoordelingen kunnen een positief beeld creëren en een competitief voordeel bieden ten opzichte van andere tandartsenpraktijken in de omgeving.

  3. Mond-tot-mondreclame: Online reviews fungeren als moderne mond-tot-mondreclame. Potentiële patiënten kunnen de ervaringen van anderen lezen en delen, wat de naamsbekendheid van de tandartsenpraktijk vergroot. Een positieve reputatie kan zich snel verspreiden en meer patiënten aantrekken.

  4. Feedback en verbetering: Naast het aantrekken van nieuwe patiënten bieden reviews waardevolle feedback voor de tandartsenpraktijk. Kritische feedback kan inzicht geven in gebieden die verbeterd kunnen worden, terwijl positieve feedback bevestigt wat goed werkt in de praktijk.

  5. SEO en zoekresultaten: Online reviews hebben invloed op de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de tandartsenpraktijk. Goede beoordelingen en positieve interacties op platforms zoals Google Reviews kunnen de zichtbaarheid van de praktijk in zoekresultaten verbeteren, waardoor deze hoger in de ranglijsten komt te staan.

  6. Competitief voordeel: In een competitieve markt kan een tandartsenpraktijk met veel positieve reviews zich onderscheiden van concurrenten. Potentiële patiënten zijn eerder geneigd om voor een praktijk te kiezen met bewezen positieve ervaringen van anderen.

Kortom, online reviews spelen een cruciale rol in het opbouwen van vertrouwen, het aantrekken van nieuwe patiënten, het verbeteren van de praktijk en het bieden van een competitief voordeel voor tandartsenpraktijken. Het is belangrijk voor tandartsen om hun online reputatie serieus te nemen en te streven naar een positieve ervaring voor elke patiënt.


Meer weten? Bezoek dan de website van beetr: www.beetr.nlComments


bottom of page